KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT:

1. Koko kouluyhteisö toimii ystävällisesti, kannustavasti, rehellisesti, toisiaan kunnioittaen, hyvien tapojen mukaisesti ja henkilökunnan ohjeita noudattaen.

2. Oppilaan tulee osallistua opetukseen, suorittaa tehtävänsä tunnollisesti ja huolehtia siitä, että hänellä on asianmukaiset opiskeluvälineet mukanaan. Ulkovaatteet ja -jalkineet jätetään niille varatuille paikoille oppituntien ajaksi.

3. Koulussa jokaisella henkilöllä on oikeus häiriöttömään työskentelyyn. Oppilailla on oikeus oppia ja opettajilla on oikeus opettaa.

4. Epäasiallinen ja häiritsevä käytös sekä kiusaaminen on kielletty. Koulussa jokaisella on oikeus fyysiseen ja psyykkiseen koskemattomuuteen.

5. Energiajuomien ja päihteiden (tupakkatuotteiden, huumeet jne.) käyttö sekä hallussapito on kielletty kouluaikana ja koulun järjestämissä tilaisuuksissa.

6. Koulu ja sen alue pidetään siistinä eikä koulun omaisuutta saa turmella. Oppilas on velvollinen kertomaan havaitsemistaan vahingoista opettajalle. Vahingon aiheuttaja on ilmoittautumis- ja korvausvelvollinen.

7. Ruokailuun mennään rauhallisesti omalla vuorolla. Ulkovaatteet jätetään niille varatuille paikoille. Ruokailussa käyttäydytään hillitysti hyviä ruokailutapoja noudattaen.

8. Välitunnille siirrytään oppitunnin päätyttyä viipymättä. Välitunnit vietetään ulkona. Koulualueen sisällä on määritelty välituntialue, jolla välitunti vietetään ja jolta poistuminen koulupäivän aikana on kielletty. Eri toimipisteisiin siirrytään annettujen ohjeiden mukaisesti.

9. Oppilas voi olla poissa koulusta vain sairauden tähden tai saatuaan erillisen luvan poissaoloon luokanopettajalta, luokanvalvojalta tai rehtorilta. Kesken koulupäivän oppilas voi lähteä vain terveydenhoitajan tai opetushenkilökuntaan kuuluvan luvalla.

10. Mobiililaitteiden käyttö oppituntien aikana on sallittu vain opettajan luvalla osana opetusta. Oppituntien ja koulun muiden tilaisuuksien luvaton kuvaaminen ja muu tallentaminen on kielletty.

11. Arvoesineet ovat koulussa oppilaan ja vanhempien vastuulla eikä koulu korvaa kadonneita tai särkyneitä tavaroita.

12. Koulumatkalla noudatetaan liikennesääntöjä. Kulkuneuvot jätetään niille varatuille paikoille. Kyytiä odotetaan sovitussa paikassa.

13. Järjestyssääntöjen rikkomisesta seuraa rangaistus perusopetuslain 36§ mukaisesti. Poliisi käsittelee rikosasioita.